Kulturklubben anno 2005

Information om museer i København på www.mik.dk 

Idéer til kommende arrangementer: 

Skuespilhuset (Det Kongelige Teater)

Kunstindustrimuseet 

Arbejdermuseet & Ølhalle

Hven 

Cisternerne

Il Grappolo Blu kokkeskole

KK-Signspotting3.jpg (84402 byte)

Click to enlarge

 

Afholdte arrangementer:

Vinter 2010: TV-aftener med "Livvagterne"
...

7. juni 2009: 4 års jubilæum med signspotting og "tilbage til Italien"
Kulturklubben fejrede 4 års jubilæum med besøg fra sin faste supporter Rikke Aarhus og med et kig på alverdens komiske skilte ved "Signspotting"-udstillingen på Nytorv. Eksempler på diverse skilte ses i galleriet til højre!

Efter udstillingen fortsattte dagen med italiensk tema. Temaet var valgt pga. det første kulturklubsarrangement i 2005 ("Her i Italien") og pga. det ene kulturklubsmedlems forestående Italiens-rejse sammen med supporteren. temaet blev markeret med frokost på Ristorante Sole d'Italia. Dagen sluttede med kaffe og kage og udsigt over byen på Cafe Hovedtelegrafen på Post- og Telemusset på Strøget. 

21. maj 2009: Besøg på Danmarks Akvarium og Skovridderkroen
Endelig oprandt dagen, hvor Kulturklubben besøgte Danmarks Akvarium (www.danmarksakvarium.dk) og man må sige at vi gik i en fælde. For 100 kr. fik vi en enkelt lille krokodille, nogle maller (som kan sluge gravhunde), men stort set ingen blæksprutter. Vi kunne dog glæde os over at have set en alligator snapper med den ormelignende tunge - endnu en fælde!

Så var der straks bedre kvalitet over Skovridderkroen, som siden Kulturklubbens start er blevet forvandlet til fire forskellige restauranter. Vi spiste på tapas restauranten Es og fornøjede os udover maden med at skrive postkort til både supporter og familiemedlemmer. Frokosten skulle lige suppleres med en ordentlig is på Charlottenlund fort.   

15. marts 2009: Fælles fødselsdag
Kulturklubbens medlemmer fejrede traditionen tro fælles fødselsdag. Denne gang ved at se filmatiseringen af Stieg Larson's roman "Mænd der hader kvinder" i Grand biografen. Dagens faste føde blev indtaget på den spanske tapas-restaurant Biscaya. Klubbens kvindelige medlem havde udspekuleret nok medbragt fødseldagsflag. Tjenerens intelligente spørgsmål "Who has birthday" kunne besvares med et "both" og dermed sikrede begge klubbens medlemmer sig en gratis hindbær-brulee agtig dessert!

18. januar 2009: Besøg på Thorvaldsens museum
Efter mere end tre års eksistens fik Kulturklubben endelig besøgt en af det københavnske museumslivs klassikere nemlig Thorvaldsens Museum (www.thorvaldsensmuseum.dk). Kunstværkerne blev nøje studeret med kyndig vejledning fra de udleverede "walkmans". Efter at have været hele museet rundt gik turen til Christianshavn og lækker mad på Bottega (antipasti og pizza). 

Det kvindelige kulturklubsmedlem + supporter 
(Signspotting udstilling 7. juni 2009)

 

KK-Signspotting1.jpg (94229 byte)    KK-Signspotting4.jpg (123403 byte)

Click pictures to enlarge

 

22. november 2008: Besøg i Operaen til balletten "Askepot"
I anledningen af Københavns Universitets årsfest var Kulturklubben sammen med landets øvrige spidser inklusive Dronnningen til ballet i Operaen. Det ene kulturklub-medlem var en anelse skeptisk over for ballet efter at han nærmest var faldet i søvn under sin første balletoplevelse med Bolshoi-balletten i Moskva. Men da der denne aften var en velkendt historie at følge med i, var begge kulturklubbens medlemmer enige om at ballet måske ikke er så skidt endda. Det begynder at blive en vane at få supportere med til Kulturklubbens arrangementer - i hvert fald når arrangementet inkluderer spisning. Denne aften blev Kulturklubben beæret med besøg fra far Benny og mor Anna.

15. oktober 2008: Danske Statsministre & FIAT
Dette arrangement startede med en kort rundvisning i ministerierne på Slotsholmen samt besøg i Folketinget og Bibliotekshaven. Det egentlige mål for arrangementet var dog besøg på Den Sorte Diamant og udstillingen af karikaturtegninger af Danske Statsministre. Kulturklubbens medlemmer fandt bl.a. hver deres favorit karikatur, som kan ses her ved siden af. Endnu en gang var Kulturklubben beæret med deltagelse fra supporteren Rikke Aarhus, som dog først meldte sin ankomst til den kulinariske del af aftenen. Den foregik på den italienske restaurant FIAT på Kongens Nytorv. 

22. juni 2008: Frokost, boligkig og kaffe på Islands Brygge
Efter længere tids pause mødtes Kulturklubben igen til et lidt alternativt arrangement på Islands Brygge. Det ene af Kulturklubbens medlemmer har nemlig fundet ud af at han vil flytte så denne søndag skulle der kigges på boliger i Kommandantens og Admiralens Gård på Islands Brygge. Islands Brygge er et dejligt sted, der bl.a. har en Tiger-butik, som den meget oplyste ejendomsmægler fra Base1 kunne fortælle.

Kulturklubben ser på karikaturtegninger af Danske Statsministre

 

16. december 2007: Spinderiet & Cafe L'Orange
Kulturklubben fejrede Mor Anna's fødselsdag med en tur i det helt nye og pludseligt opståede Spinderiet i Valby (www.spinderiet.dk). Den kolde dag blev dog indledt - som det sig hør og bør - med en kop god varm kaffe og chokoladekage på Wayne's Coffee (www.waynescoffee.com). Efter en tur rundt i Spinderiet gik Kulturklubben på Cafe L'Orange (www.cafelorange.dk) for at spise noget ærlig mad. Maden var "noget med noget oksekød og noget med noget brød og noget med noget kartofler" for mere eller mindre helt bogstaveligt at citere tjeneren.

11. november 2007: Mad-, foto- og Forbrydelsen-aften
Kulturklubben mødtes for at se feriefotos fra Asien, spise og den omvandrende striktrøje fra Forbrydelsen.

21. august 2007: Sticks & Sushi aften med supporteren Rikke
Det kulturelle denne sommeraften bestod udelukkende i at indtage sushi. Det blev en god kulinarisk rejse til Japan, hvor Kulturklubben ovenikøbet havde inviteret vores nye supporter Rikke Aarhus med.

4. august 2007: Malmö
Liselotte indløste sit "rejsegavekort" fra sin 30 års fødselsdag og derfor kunne Kulturklubben tage på sin første udlandsrejse. Dagen startede på behørig vis med kaffe på Starbucks i Kastrup lufthavn, hvor Kulturklubben blev ønsket god rejse af andre gæster. Derefter gik turen over Øresundsbron og første kulturelle besøg var planlagt til Malmö's skyskraber Turning Torso. På den efterfølgende tur gennem Malmö's centrum besøgte Kulturklubben følgende steder: 
* Malmöhus
* Saluhallen (et svensk hawker-center)
* Lilla Torg (også kendt som Lille Ibiza)
* Shoppinggaden Södra Förstadsgatan
* Triangeln
* Waynes Coffee
* Stora Torg
Dagen blev afsluttet med drinks i solen på Lilla Torg.  

Lilla Torg, Malmö

Kulturklubben i Malmö (4. august 2007)

20. juni 2007: Vor Frelser Kirke og Christiania
Kulturklubben valgte på denne onsdag aften at se på København lidt fra oven ved at bestige de 400 trin i Vor Frelser Kirke for bl.a. at kunne vinke til folk på havnerundfarten. Aftenen sluttedes af med middag på Spiseloppen og gåtur på Christiania. 

21. april 2007: Bymuseum og meget mere
På denne dag havde Kulturklubben en længere række arrangementer, der skulle nåes. Vi startede i DesignerZoo med at se på diverse danske design til hjemmet. Derefter fortsatte vi lidt ned ad Vesterbrogade til Bymuseet, hvor vi oplevede København's historie fra den første bosættelse frem til optøjerne på Nørrebro i marts 2007. Frokosten blev indtaget hos Meyers Deli i Magasin og så skulle der selvfølgelig sluttes af med lidt kage - denne gang på Cafe Norden. 

19. marts 2007: Fælles fødselsdag
Medlemmerne af Kulturklubben fejrede fælles fødselsdag med middag i franske omgivelser på Cafe Viggo på Værnedamsvej. 

Liselotte med gavekort til Kulturklubbens første udlandsrejse

Januar 2007: Billeddag hos Liselotte
Kulturklubben mødtes hos Liselotte for at se billeder fra turen til Singapore for at besøge familien Pedersen.

December 2006: Billeddag på Cafe Boyd
På denne søndag tog Kulturklubben på Cafe Boyd i Vanløse for at møde David Owe ... eller det skete i hvert fald helt tilfældigt. Som en mere planlagt aktivitet talte Jakob's fremvisning af billeder fra turen til Singapore og Malaysia.

MS2006-03.JPG (197725 byte)     MS2006-21.JPG (164368 byte)     MS2006-33.JPG (164197 byte)

16. september 2006: Havnerundfart (www.havnerundfart.dk)
Mens København oplevede Indian Summer fandt Kulturklubben det på sin plads at tage på havnerundfart - med Nettobådene selvfølgelig. Havnerundfarten er en guldgrube af nyttige og unyttige oplysninger som fx at Marmorkirkens kuppel er den sjettestørste i verden. Til gengæld får man ikke at vide hvorfor der ikke som annonceret er nogen undervandsskulptur i Frederiksholm Kanal. Kulturklubben får ved hvert arrangement mere kulturel viden og var således enige om at satse på selv at kunne blive guider på havnerundfarten, når klubben har eksisteret i 25 år. Efter Havnerundfarten blev der indtaget alletiders frokost (stegt rødspætte og rejemad) på Grisobasovitz ved Christianshavns Kanal.

6. august 2006: Glyptoteket (www.glyptoteket.dk)
Kulturklubben afholdte sit 1 års jubilæums-arrangement på Ny Carlsberg Glyptotek. Efter besynderlig men dog alligevel venlig modtagelse af en museumsbetjent kastede Kulturklubben sig ud i den store antikke samling af skulpturer og den lidt mindre samling af ægyptiske mumier og gravskatte. Herefter blev der set på udstillingen med titlen "Middelhavshorisonten" inden der sluttedes af med fransk 1800-tals maleri. Kulturklubben besluttede således at udskyde et besøg i den danske og franske skulptur-samling samt et besøg på tagterassen til et senere besøg. 

Efterfølgende blev sommervejret nydt med salat og muffins på Cafe Stella i Strædet.

Kulturklubben i Malmö (4. august 2007)

8. juli 2006: VM fodbold og Kellerdirk
Som et lille sommer-intermezzo havde Kulturklubben et uofficielt arrangement, hvor der helt utraditionelt var inviteret to gæster udefra. Arrangementet indebar kort sagt at tørlægge det kvindelige klubmedlems øl-lager under bronzekampen fra VM i fodbold. Tysklands bronzemedalje i fodboldkampen blev efterfølgende fejret med piskeris og en tur på Kellerdirk.

 

26. marts 2006: La Glace
Kulturklubben fejrede dobbelt fødselsdag ved at besøge La Glace (www.laglace.dk). Conditori La Glace er Danmarks ældste konditori (grundlagt den 8. oktober 1870) og her fik Kulturklubben bl.a. spist sportslagkage. 

 

Februar 2006: Jorden set fra himlen
Kulturklubben besøgte det gamle Daells Varehus og så den opdaterede udgave af udstillingen "Jorden set fra himlen" med fotos af Yann Arthus Bertrand

 

11. december 2005: Jul i Tivoli (www.tivoli.dk
Kulturklubben afholdte årets sidste arrangement, som blev en tur til "Jul i Tivoli 2005". På dette tidspunkt af året er Tivoli fyldt med en række specialdesignede boder, som sælger julegaver og julepynt samt gløgg og juleknas. Det hele kombineres med en duft af gran og æbleskiver.

Kulturklubben var enig om at "Jul i Tivoli" trods hyggen var en noget kommerciel oplevelse. Særlig stygt på Tivoli's julemarked var Nissekøbing - en stor hal fyldt med hundredvis af mekaniske nisser og dyr, som alle er travlt beskæftiget med at gøre klar til jul. Desuden havde resten af København samt en del turister tilsyneladende også besluttet sig for at besøge Tivoli på denne søndag. 

Som en naturlig del af dagens arrangement tilbragte Kulturklubben en væsentlig del af tiden med sidde på café og drøfte dagligdagens små og store begivenheder. Denne dag var et af de mest tidskrævende samtale-emner det nye job som gajol-indkøber for en af klubbens medlemmer. 

6. november 2005: Politihistorisk Museum (www.politimuseum.dk)
Kulturklubben afholdte sit hidtil bedste arrangement på det noget oversete og undervurderede Politihistorisk Museum

Museet fortæller og viser politiets historie fra de første bysvende i 1294 til den arbejdsmæssige hverdag for nutidens politi. I forskellige rum omtales bl.a. politiets rolle i sociale og historiske begivenheder tilbage til Slaget på Fælleden den 5. maj 1872, og der vises en stor mængde af de redskaber og mordvåben, der har været benyttet i de mest berømte kriminalsager.

Kulturklubben blev bl.a. introduceret for "den kolde og den varme kødkontrol", offentlige fruentimmere og Dagmar Overby (den største kvindelige massemorder i Danmarkshistorien). Til de mere makabre indslag hørte muligheden for at udtrække skuffer og se genstande og fotos fra nogle af de mest berømte mord i Danmarkshistorien.

Kulturklubben afsluttede dagen med at indtage veltillavede burgere på Pussy Galore på Sankt Hans Torv. 

16. oktober 2005: Nationalmuseet (www.natmus.dk)
Særudstilling: Spærretid (http://spaerretid.natmus.dk/)
Gennem ting fra tiden, oversigter, film og fotos vises først og fremmest, hvordan den brede befolkning oplevede 2. Verdenskrig. Men udstillingen inddrager også dem, der støttede den tyske besættelsesmagt, og dem, som gjorde modstand.  

Kulturklubben blev vist rundt af en ung historiestuderende som på allerbedste vis fortalte om de tre spor i udstillingen. Man går frem gennem besættelsestiden ad et hovedspor, som beskriver de små og store begivenheder, stort set alle danskere var fælles om: mørklægning, rationering, begrænsninger, kontrol og efterhånden frygt for, at krigen ville blive alvor også i Danmark. Nogle få engagerede sig tidligt i aktiv modstand eller i ideologisk samarbejde med besættelsesmagten. De beskrives i to sidespor, som man hele tiden kan se på begge sider af hovedsporet. Efterhånden som man nærmer sig krigens afslutning, begynder sporene at flyde sammen, fordi krigen og dens valg begynder at trænge sig ind også på helt almindelige mennesker.

Kulturklubben startede i øvrigt dagen med brunch på Restaurant Nationalmuseet (også kendt som JesperNikolaj). Her blev de to medlemmer grundet langsommelighed snydt for buffettens lækre kager og måtte derfor nøjes med senere på dagen at indtage kaffe og et stykke chokolade på Baresso Coffee på Rådhuspladsen. 

12. juni 2005: Statens Museum for Kunst (www.smk.dk)
Særudstilling: Her i Italien ... H.C. Andersen og guldaldermalerne. Udstillingen følger H.C. Andersens færd ned gennem Italien. Første stop er Firenze, hvor digteren overvældes, nærmest tynges, af byens imponerende kulturrigdomme. Turen forsætter til Rom og særligt de steder, H.C. Andersen og de øvrige danske kunstnere frekventerede, bl.a. Colosseum, Forum Romanum og Piazza Barberini. Sydover i retning af Napoli gribes digteren med fornyet intensitet i mødet med Sydens storslåede skønhed som i Pompeji og Capri. Udstillingen gør et sidste afgørende stop med H.C. Andersen i Venedig. Kulturklubben afsluttede dagen med chokoladekage i museets cafe.

 

Medlemmer:

Liselotte Pedersen

Hvad er dine kulturinteresser?
- TV i form af Vild med dans, bio, fodboldkampe

Hvorfor er du medlem af Kulturklubben?
- Jeg gør et ihærdigt forsøg på at udvide mine ellers fremragende kulturelle interesser. Et godt spin-off er, at jeg i jysk selskab lærer København bedre at kende.


Jakob Munkhøj Nielsen

Hvad er dine kulturinteresser?
- Sport, sport og mere sport og så måske lidt øl og Kellerdirk!

Hvorfor er du medlem af Kulturklubben?
- Fordi jeg er så jammerlig dårlig til ellers at få dyrket noget kultur!